IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

Geld verdienen met bitcoins

Geld of bitcoins. Gaan bitcoins het fysieke geld vervangen? Fysiek geld zal op termijn verdwijnen, maar de opkomst van bitcoins is hiervan niet de oorzaak. Desondanks kan dit wel betekenen dat bitcoins een belangrijke rol gaan spelen in het internationaal betalingsverkeer. Waarom? Overheden zijn gebaat bij het beheersbaar maken van geld. Geld moet toegankelijk en transparant zijn voor onze staatssnuffelaars. Men moet zo min mogelijk geld sparen. Geld moet blijven stromen door de economie en leningen moeten afgesloten worden. Geld dat men fysiek bewaard is onbeheersbaar. De overheid heeft geen inzicht in het geld en mist geld dat niet door de economie stroomt of voor hen tastbaar (belastbaar) is. Dit is gelijk de opsomming voor het grote voordeel van bitcoins. Met bitcoins kan de burger ongezien belastingvrij diensten en goederen kopen. Hierdoor is het voor overheden en banken een groot nadeel.

Wat zijn bitcoins?

Wat zijn bitcoins nu eigenlijk? Net zoals de Euro is een bitcoin een valuta. Het is een nieuw soort geld en open source. Bitcoins zijn alleen beschikbaar via het internet, hiermee is het alleen virtueel beschikbaar. Momenteel zijn er wereldwijd vele mensen die geld verdienen met bitcoins. Hoe doen zij dat? Het generen van bitcoins gebeurd via het beschikbaar stellen van rekencapaciteit via computers. De computers zorgen ervoor dat er bitcoins gedolven kunnen, ook wel ‘mining’ genoemd. Per periode worden er een aantal bitcoins wereldwijd beschikbaar gesteld. De truc is om ervoor te zorgen dat jouw computers de bitcoins krijgen. Vraag en aanbod naar bitcoins zorgt voor de waarde van bitcoins ten opzicht van regulier valuta zoals de Japanse Yen, Amerikaanse Dollar of Nederlandse Euro. Je kan bitcoins sparen, uitgeven of omruilen in bijv. Euro’s. Momenteel is één bitcoin ongeveer 200 Euro waard. Wil je beleggen in geld of bitcoins? Kijk hier en lees hoe. Je kan excotische voertuigen kopen met bitcoins bij diverse leveranciers, maar ook kleine ondernemers zoals een lokale schoenenwinkel in Nederland accepteert bitcoins als betaalmiddel. Overheden hebben gemunt op afschaffing of het beheersbaar en belastbaar maken van bitcoins. Tenslotte, de overheid mist hierdoor jouw geld. Het is een kwestie van tijd.

Verbod op contant geld

Bezit van cash geld wordt steeds meer beperkt. Inmiddels is het 500 euro biljet van de markt gehaald. Er is Europa breed een campagne aan de gang waarin overheden beogen contant geld af te schaffen. Het is niet voor niets dat je bij de aangifte inkomstenbelasting moet aangeven hoeveel contant geld je bezit. In Griekenland mag men maximaal 1500 euro aan contant uitgeven en in Italië kan je slechts 1000 euro aan contant opnemen. Andere landen zoals Spanje en Frankrijk volgen. De eerste stappen zijn al enige tijd aan de gang. Binnenkort zal contant geld verdwijnen.

Reacties zijn gesloten.