IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

Het Ethereum van China

NEO, ook wel bekend als de Chinese Ethereum, is een van de meest bekende cryptocurrencies, naast Bitcoin en Ethereum, die er zijn. Op het moment van schrijven staat deze op plek 10 van alle cryptocurrencies wat betreft marktomvang.

De geschiedenis

NEO werd opgericht in 2014, toen nog onder de naam Antshares. NEO is de eerste gedecentraliseerde open-source cryptocurrency- en blockchain platform dat in China is opgericht. NEO is een non-profit gemeenschapsgericht blockchain project, waaraan gewerkt wordt onder leiding van Onchain. De oprichters van Antshares zijn Da Hongfei en Tony Tao. Het NEO platform is een platform voor het houden van slimme bezittingen (digitale goederen), ook wel ‘smart assets’ genoemd. Antshares werd op 22 juni 2017 gerebrand naar het huidige NEO. Dit gebeurde voor de ogen van 200 aanwezigen in het hoofdkantoor van Microsoft in Beijing. De rebranding werd gedaan om te werken aan een professioneel beeld. NEO werd gekozen als naar doordat “NEO” in het Grieks “nieuwheid, innovatie en jeugdigheid” betekent.

NEO vs. Ethereum

NEO maakt net als Ethereum gebruik van een unieke blockchain algoritme waar slimme contracten mogelijk zijn. Dit zorgt voor een gedecentraliseerde handel. In dat opzichte is NEO dus vergelijkbaar met Ethereum, maar richt het zich voornamelijk op China. Vandaar ook de naam: Chinese Ethereum. Er is echter ook een groot verschil met Ethereum, namelijk de codering. NEO gebruikt traditionele codering programma’s, terwijl Ethereum juist gebruik maakt van een eigen taal om te coderen. Hierdoor staat NEO meer open dan Ethereum voor nieuwe ontwikkelaars.  

NEO GAS

NEO heeft 2 oorspronkelijke munten, de NEO en NEO GAS. Het verschil tussen deze twee munten is dat NEO het recht geeft om het netwerk te beheren en NEO GAS wordt gebruikt voor de realisatie van de NEO- netwerk controle. NEO kan ook wel gezien worden als een aandeel in een bedrijf en NEO GAS als het dividend dat uitgekeerd wordt aan de hand van het aantal ‘aandelen’ dat je in bezit hebt. Om deze reden is het daarom ook niet mogelijk om bijvoorbeeld halve NEO’s te kopen, het NEO GAS is echter wel deelbaar tot 8 cijfers achter de komma. Voor het claimen van NEO GAS voor je NEO tokens is het van belang dat je NEO tokens op een NEO wallet staan, niet alle exchanges supporten namelijk deze dividend uitkering.

NEO DApps

NEO ondersteund de ontwikkeling van DApps. DApps staat voor gedecentraliseerde applicaties. Ze ondersteunen deze ontwikkeling door steeds meer ontwikkelingstools en technieken te ondersteunen en te ontwikkelen. Deze gedecentraliseerde applicaties runnen op het netwerk van NEO. Voor het gebruik maken van het NEO netwerk betalen de DApps in de vorm van NEO GAS.

Het is mogelijk om NEO te verhandelen op de verschillende exchanges, maar het is ook mogelijk om NEO te kopen via verschillende aanbieders. Daarnaast moet je, indien je NEO bezit, goed nagaan of je wel de rente, in de vorm van NEO GAS, kan ontvangen. Dit is dus afhankelijk van de locatie waar de NEO opgeslagen wordt.

Reacties zijn gesloten.