IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

Hoe koop je bitcoin met iDEAL?

Iedereen heeft het tegenwoordig over Bitcoins en het heeft ook veel groeiende transacties. Het wordt ook wel gezien als een digitaal betaalmiddel en een soort digitale vorm van cash. Wat anders is dan de normale bank, is dat er geen derde partij bij betrokken is en dat dit dus allemaal digitaal wordt geregeld. Hier zitten zowel kansen maar ook risico’s aan verbonden. Hoe je bitcoin kunt kopen met IDEAL lees je hieronder!

Werking

Voor een bitcoin kopen moet je allereerst een bitcoin wallet aanmaken. Dit wordt ook wel een digitale bankrekening genoemd waarbij alleen jij weet wat hier speelt.  Vaak hoef je hier geen account voor aan te maken en dus ideaal om alleen via je wallet de bestelling te voltooien. Wat je nodig hebt? Genoeg geld op je bankrekening om ook daadwerkelijk te investeren in bitcoins. Vervolgens moet je aangeven hoeveel bitcoin je wilt kopen en kun je daarnaast ook zien hoeveel dat waard is in euro’s. Tevreden met de koers? Dan kun je eenvoudig je bestelling plaatsen.

Bestelling afrekenen

Zodra je je bestelling hebt geplaatst kun je via IDEAL gemakkelijk betalen. Vervolgens kun je in enkele minuten de bitcoin in je virtuele wallet vinden. Je kunt dit ook wel zien als een online portemonnee waar je je bitcoins in terug kunt vinden. Wat moet je nu precies doen met de gekochte coins? Je kunt ze in je wallet laten zitten en wachten tot ze meer waard worden, maar je kunt er ook mee betalen. Via bijvoorbeeld Thuisbezorgd kun je met Bitpay betalen, maar daarvoor moet je eerst een app downloaden. Betalen met je bitcoins dus ;-). Wil je het uitproberen? Ga dan naar Anycoindirect en maak een account aan.

Aandachtspunten

Zoals je wellicht wel eerder heb gehoord, is de bitcoin koers vaak enorm verschillend. De koers kan stijgen maar ook dalen en daarom is het belangrijk om goed te beseffen waar je aan begint voordat je grote bedragen investeert in deze koers. Je kunt er aan de ene kant veel winst uit halen, maar er zijn ook voldoende risico’s aan verbonden. Belangrijk dus om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent Bitcoin en alleen geld te investeren wat je ook daadwerkelijk kan missen. Mocht je je bitcoins willen verkopen, is dit natuurlijk ook mogelijk en moet je even goed uitzoeken bij de plek waar je de transactie hebt voltooid. Zodra de bitcoins dan binnen zijn, komt het geld automatisch weer op je bankrekening gestort. Dit kan dus meer of minder zijn dan dat je in eerste instantie heb geïnvesteerd in deze bitcoin.

Reacties zijn gesloten.