IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

IOTA kopen in drie Eenvoudige Stappen met iDeal

Wil jij IOTA kopen omdat je een stijging verwacht in de koers? Dit kan in drie eenvoudige stappen met iDeal. We beginnen in dit stappenplan met het kopen van Bitcoins met iDeal en hoe je die bitcoins vervolgens via  Anycoindirect eenvoudig kunt verhandelen voor IOTA munten. Na het volgen van deze stappen beschik je dus over een cryptocurrency op een exchange platform waar je vervolgens kunt handelen in allerlei andere coins, waaronder IOTA. Binnenkort volgt een how-to hoe je IOTA naar je eigen wallet kunt versturen.

1. Open een account op Anycoindirect

Om IOTA te kopen met iDeal moet je in ieder geval toegang hebben tot een cryptocurrency exchange platform account. Er zijn veel verschillende exchanges beschikbaar. In deze gids gaan we uit van  Anycoindirect. Anycoindirect heeft een handelsvolume van 10%-20% van alle BTC-beurstransacties en is daarmee een van de grootste ter wereld. Hij staat met name bekend om zijn uitgebreide cryptovaluta aanbod. Zo kun je er Bitcoin verhandelen, maar ook IOTA en vele andere cryptocurrencies. Als je gaat handelen is het goed om te weten dat de maximale fee 0,10% is van het totaalbedrag van de transactie.

Klik op Sign-up rechtsboven op de website. Kies een username, verzin een wachtwoord, kies de gewenste time-zone en neem het captcha chat nummer over. Bevestig je account daarna in je mail.

Zorg dat je account goed beveiligd is. Ga rechtsboven naar het poppetje en activeer two-factor authenticatie. Download eerst de app “Authenticator” voor Apple of “Authenticator” voor je Google device.

Status Two-Factor
Two- Factor Authentication Status

Gefeliciteerd! Je hebt een account op een cryptocurrency exchange platform. Nu moet je deze nog gaan vullen met cryptocurrencies. Omdat de verificatie van Anycoindirect een looptijd heeft van ongeveer 20 dagen en jij natuurlijk vandaag al aan de slag wilt met handelen gaan we via een andere snellere route ervoor zorgen dat dat kan. Door naar stap twee.

2. Open een account bij Litebit

Litbit.EU is een online dienst voor het kopen en verkopen van Bitcoin. Deze Bitcoins kun je uiteindelijk eenvoudig omwisselen in IOTA op Anycoindirect. Litebit is een Nederlandse aanbieder en heeft het proces van cryptocurrencies aanschaffen flink versimpeld door betalingen via iDeal mogelijk te maken. Zodra je hier je cryptocurrency gekocht hebt kun je deze verzenden naar je Anycoindirect account, waar je vervolgens je aangekochte cryptocurrency kunt omzetten in IOTA. Maak een account aan op Litebit.

Litebit.eu account aanmaken
Account aanmaken op Litebit

Maak een nieuwe account aan via deze knop. Vul daarna de gegevens in die nodig zijn. Na het invullen van je gegevens ontvang je een email met een activatie link. Zodra je ingelogd bent kun je overgaan tot aankoop van de Bitcoins. Je kunt ook kiezen voor een andere cryptocurrency, maar zorg er dan wel voor dat deze beschikbaar is in een van de exchanges die je kunt gebruiken. In de vervolgstap gebruiken wij Bitfinex, op Bitfinex kun je ook Ethereum en Litecoin gebruiken om IOTA te kopen. Schaf de Bitcoins aan volgens deze tussenstappen.

Bitcoin kopen Litebit.eu
Koop Bitcoins via Litebit.eu
  • Klik linksboven op BTC
  • Vul rechts het bedrag in waarvoor je de cryptohandel in wilt stappen, dit kan iedere hoeveelheid BTC zijn.

Betaal met iDeal en ontvang de Bitcoins in op je Litebit account. Je hebt nu Bitcoins gekocht, de volgende stap is het omzetten naar IOTA. Dit doe je door de volgende acties te ondernemen:

  • Ga nu naar je Bitfinex account
  • Klik rechtsboven op ‘Deposit’

Je ziet nu drie soorten wallets staan. Exchange, Margin & Funding. In dit geval klik je op het genereren van een Exchange wallet adres. Er komt een lange code te staan bestaande uit letters en nummers. Deze code is jouw bankrekeningnummer voor het ontvangen van Bitcoins. Kopieer en plak deze code in de adresbalk van Litebit.

Zodra je dit gedaan hebt kun je de transactie afronden en het geld overmaken met iDeal.

3. IOTA kopen met je Bitcoins

Ga na stap twee terug naar je Anycoindirect account. Als het goed is dan is op de hoofdpagina bij  Anycoindirect bij ‘Balances’ je bedrag er bij gekomen in Bitcoins. Zie een voorbeeld:

Bitfinex Balance
Overzicht Bitfinex Cryptocurrency balance

Klik daarna op het zoekicoon bij tickers. En zoek naar IOTA. Geef daarna IOTA/BTC een sterretje. Hij staat nu bij je favorieten bij tickers. Klik op IOTA/BTC en je kunt gaan starten met het kopen van IOTA’s met je Bitcoins.

IOTA Kopen
Selecteerd IOTA/BTC

Ga naar het blokje order form. Kies daar market. Daar kun je direct IOTA kopen tegen de marktconforme prijs op dat moment. Bij limit kun je tegen een gezette prijs afwachten tot er een aanbod is wat daaraan voldoet. Dit betekent dus dat je kunt wachten tot dat de koers zakt. We kiezen in dit geval voor de ‘marktconforme’ optie genaamd Market. Hier kun je IOTA kopen door je Bitcoins om te ruilen. Je kunt het gehele bedrag aan Bitcoins spenderen door op het groene bolletje te klikken. IOTA kopen was nog nooit zo makkelijk. Vul je totaalbedrag aan BTC in (of een andere hoeveelheid) en druk op de groene exchange buy knop!

De transactie zal worden verwachten en je hebt nu IOTA op de exchange staan. Bitfinex laat zien hoeveel dollar je IOTA tokens waard zijn onderaan. Benieuwd wat IOTA nu precies is? Lees het in ons andere artikel.

 

Reacties zijn gesloten.