IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

Nieuws dat de IOTA koers in beweging kan brengen

Nieuwe IOTA wallet, Duitsers positief en IOTA meetup in Amsterdam

Twee weken geleden werd het nieuws verspreid dat IOTA met diverse grote partijen zoals Microsoft en Bosch een samenwerking heeft afgesloten. Dit heeft een stuwend effect gehad op de koersontwikkeling van de digitale munt. De IOTA koers wist voor even de $5 barrière te doorbreken. Na wisselende berichten over de betrouwbaarheid van deze berichten heeft de koers een kleine stap teruggenomen. De samenwerking met Microsoft is inmiddels ontkracht. Wat zijn headlines die deze week de IOTA koers kunnen beïnvloeden?

IOTA Marketplace project

Dominik Schiener, co-founder van IOTA, heeft uitgebreid uitleg gegeven over de betrokkenheid van grote bedrijven in het project. In tegenstelling tot eerdere berichten over samenwerkingen gaat het over een marketplace project. Op deze pagina van IOTA zelf, zie je inderdaad de logo’s terugkomen van onder andere Microsoft, Bosch en T-Mobile. De genoemde bedrijven zijn deelnemers aan een pilot die tot maart zal lopen om een gedecentraliseerde data marktplaats te creëren. Doel is om data niet meer in handen te houden van enkele machtige partijen. Deze rectificatie van Dominik zal inmiddels grotendeels ingeprijsd zijn in de IOTA koers.

IOTA Koers & nieuwe IOTA Wallet

Er gaan geruchten dat deze week een nieuwe officiële IOTA wallet gereleased zal worden die het handelen in IOTA gemakkelijker, goedkoper en veiliger zal maken. Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal mogelijkheden om IOTA te kunnen handelen. Wanneer de mogelijkheden om te handelen vergroot worden, zal dit ook de vraag naar IOTA positief kunnen beïnvloeden. Door de community is het al langere tijd een grote wens om een degelijke wallet te kunnen gaan gebruiken.

Interesse vanuit financiële wereld

Deutsche Bank heeft in een officiële presentatie van zijn vermogensmanagement divisie aangegeven dat IOTA de huidige problemen van Bitcoin en Ethereum kan oplossen. De bank doelt hiermee op de schaalbaarheid van IOTA en het ontbreken van transactiekosten. In de presentatie wordt IOTA aangeduid als de revolutie op het gebied van IOT.

Ook komt er positief nieuws vanuit een andere Duitse hoek naar buiten. Het over het algemeen als conservatief bekendstaande ZDF laat zich enthousiast uit in een reportage. In hetzelfde filmpje laat ook de CDO van Volkswagen zien uit te kijken naar de ontwikkelingen van de digitale munt.

Ook vanuit andere delen van de wereld wordt met spanning gekeken naar de ontwikkeling van IOTA. De Amerikaanse technologie beurs NASDAQ rept in een uitgebreid artikel over de grote verwachtingen rondom IOTA. IOTA wordt beschouwd als een serieuze investeringskans.

IOTA Meetup Amsterdam

Tot slot vindt in Nederland vandaag (maandag 18/12) de tweede IOTA meetup plaats. In Amsterdam krijgen geïnteresseerden de kans om meer te weten te komen over IOTA. Er zal onder andere meer verteld worden over IOTA’s flash channels. IOTA ontwikkelaars zullen daar demo’s geven en in gesprek gaan met de aanwezigen. Wellicht dat dit in ieder geval ten goede komt aan de interesse van Nederlandse investeerders!

 

Reacties zijn gesloten.