IOTA Nieuws
Alles over de cryptocurrency IOTA

Wat is IOTA? En waarom is het revolutionair?

IOTA is een cryptocurrency gelanceerd in mei 2017. Deze cryptocurrency richt zich op de ‘Internet of Things’ (IoT). Internet of Things is een term die de laatste jaren steeds populairder is geworden en richt zich op het concept dat steeds meer (dagelijkse) apparaten aangesloten zijn op het internet. Denk aan domotica zoals de Google Home, je smartphone, koelkasten, wasmachines enzovoorts. Door deze apparaten aan te sluiten op het internet en data te gebruiken die vergaard wordt, worden machines efficienter en ‘denken’ ze met je mee. De verwachting is dat de markt voor IoT in 2020 meer dan 3 triljoen is (3000 miljard). Waar wat is IOTA precies? IOTA richt zich op deze ontwikkeling en markt door middel van een cryptocurrency munt.

Wat is IOTA?

Zoals eerder beschreven is IOTA de munt die zich richt op IoT. IOTA maakt het onder andere mogelijk om de data te verhandelen zonder kosten. IOTA biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van reguliere blockchain oplossingen:

  • Schaalbaarheid
  • Modulair
  • Geen transactiekosten
  • Gedecentraliseerd

Het revolutionaire systeem waar IOTA op gebouwd is, is de ‘Tangle ledger’. Deze oplossing is goed schaalbaar, gedecentraliseerd en modulair. Het is zo gebouwd dat het zich aan kan passen aan alles wat ervan gevraagd wordt; van het beheren van zelfrijdende auto’s tot het beheren van WiFi-bandbreedte. Het heeft de potentie om “alles met een chip” te kunnen leasen. Dit houdt in dat IOTA gebruikt kan worden om de computerkracht van al je slimme apparaten te leasen aan iedereen over de hele wereld, maar de mogelijkheden zijn uiteindelijk nog groter dan dat.

Tangle IOTA
Schematische weergave van de IOTA Tangle Ledger

Waarom investeren in IOTA?

In dit artikel hebben we kort antwoord gegeven op de vraag: Wat is IOTA? Het investeren in deze munt kan daarom ook zeer rendabel zijn gezien de potentie. Veel grote tech bedrijven zoals Microsoft hebben interesse getoond in de technologie achter IOTA. IOTA kun je kopen met iDeal via bekende cryptocurrency exchanges. In dit artikel leggen we uit hoe jij IOTA kunt aanschaffen.

 

Reacties zijn gesloten.